Fixelles kijkt uit naar duel tussen ex-clubs Union en Kortrijk: “Ik ben fier

Fixelles kijkt uit naar duel tussen ex-clubs Union en Kortrijk: “Ik ben fier"

12-08-2022 12:43

Mathias Fixelles speelt ondertussen voor KVC Westerlo. De middenvelder speelde eerder voor onder andere KV Kortrijk en Union Saint-Gilloise. Dit weekend spelen de twee voormalige clubs van Fixelles tegen elkaar. Het Nieuwsblad achtte dit een goed moment om Fixelles op te zoeken. 

De middenvelder kijkt uit naar het duel tussen zijn ex-clubs. Kortrijk hoopt een positief vervolg te breien aan haar vier op zes. Union zal zich ongetwijfeld willen herpakken na de pijnlijke nederlaag in Schotland tegen FC Rangers. Fixelles heeft een ‘soft spot’ voor beide clubs, hij heeft dan ook veel vrienden in de twee kampen zitten. “Ik ben fier op de prestaties van mijn ex-ploeggenoten”, getuigt Fixelles. 

 Toch zal de middenvelder zaterdag vooral voor Union supporteren. Hij heeft zijn beste dagen namelijk bij de Brusselse club beleefd. “Ik zal morgen voor Union supporteren”, vertelt Fixelles. “Ik kende er de mooiste momenten van mijn carrière. Het kampioenschap in 1B was leuk, maar mijn eerste doelpunt in de geel-blauwe kleuren zal me nog lang bijblijven.” De middenvelder is erg fier op de prestaties van zijn ex-ploeggenoten in het kampioenschap van vorig jaar. 

Nadat Union in 1B terecht kwam, maakte Fixelles de overstap naar Kortrijk. De middenvelder wou blijven bij Union, maar het bestuur weigerde hem een nieuw contract te geven. “Volgens mij verdiende ik dat wel”, klinkt het bij Fixelles. “Ik was wel blij met het contract dat KV Kortrijk me voorstelde, want het zorgde voor rust en stabiliteit.” Op sportief vlak liep het iets minder vlot voor Fixelles. Onder Elsner kreeg hij vertrouwen en veroverde hij zelf een plek in de basiself. Toen de coach naar Standard trok, daalden zijn speelminuten erg snel.