OFFICIEEL: Dessers verlaat KRC Genk voor Italiaanse club

OFFICIEEL: Dessers verlaat KRC Genk voor Italiaanse club

10 augustus - 12:05 Laatste update: 12:22
35

De transfer hing al een tijdje in de lucht. Cyriel Dessers hoopte een overstap te maken naar een van de Europese G5-competities. KRC Genk liet op woensdag weten dat het een akkoord bereikt heeft met US Cremonese

Cyriel Dessers verlaat Genk en trekt naar de Serie A. De Italiaanse club betaalt naar verluidt 6,5 miljoen euro voor Dessers, waardoor Genk ook de vraagprijs krijgt. "Cyriel heeft besloten om voor zijn droom te gaan en richting één van de Europese topcompetities te vertrekken", dat schrijft de club op haar website.

Tijdens de zomer van 2020 kwam Dessers over van Heracles Amelo. Hij viel echter naast het basiself bij Genk, Paul Onuachu was toen incontournable in de spits bij Genk. Hij nam zijn koffers en trok naar Feyenoord. In de Eredivisie en Conference League maakte Dessers het mooie weer. Hij werd al snel de publiekslieveling van het legioen uit Rotterdam. De aankoopoptie van Dessers werd niet geactiveerd en de spits keerde terug naar Genk.

De Nigeriaanse international verlaat de club nu definitief en trekt naar de Italiaanse eerste klasse. Daar zal hij promovendus Cremonese moeten helpen om haar plek in de Serie A te behouden. Genk wenst de spits alvast veel succes tijdens zijn Italiaanse avontuur. "We bedanken Cyriel voor zijn inspanningen voor KRC Genk en wensen hem enorm veel succes in zijn verdere carrière."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie