Galatasaray schiet speculaties uit de lucht en maakt zelf loon van Mertens bekend

Galatasaray schiet speculaties uit de lucht en maakt zelf loon van Mertens bekend

09-08-2022 07:00
16

Dries Mertens heeft zijn transfer naar Galatasaray helemaal afgerond. Nadat hij afgelopen weekend neerstreek in Istanboel, volgden maandag (geslaagde) medische testen. Inmiddels is ook bekend geraakt hoeveel de Rode Duivel precies zal verdienen bij Cim Bom.

Een groot mysterie hangt daar niet langer rond, want Galatasaray heeft doodleuk zelf de wereld ingestuurd hoe groot het loon is dat Mertens er zal opstrijken. Als jaarsalaris krijgt de legende van SSC Napoli 2,9 miljoen euro netto op zijn rekening gestort. Daar komt nog eens 1,1 miljoen euro netto tekengeld bovenop. In totaal zal de familie Mertens in haar eerste jaar dus de ronde som van 4 miljoen verdienen.

Mertens ondertekende slechts een contract van één seizoen, maar daar zit wel een optie in voor een bijkomend jaar. Als die gelicht wordt, lijkt de aanvaller dus nog eens verzekerd van 2,9 miljoen euro. Voor Galatasaray is het dossier rond Mertens duidelijk een statement naar de buitenwereld toe. Bij Lucas Torreira, die vanuit Arsenal FC eveneens zijn transfer naar Istanboel afrondde, werden de contractgegevens niet gepubliceerd.