Cullen (ex-Anderlecht) over Kompany: De spelers hier geloven meteen in hem

Cullen (ex-Anderlecht) over Kompany: "De spelers hier geloven meteen in hem"

05-08-2022 12:00
2

Afgelopen seizoen nog samen bij RSC Anderlecht, komend seizoen samen bij Burnley FC: Josh Cullen en Vincent Kompany. Op haar webstek deelde Burnley een interview met Cullen waarin hij het onder meer had over Kompany.

"Hij gelooft in de manier waarop hij werkt en de spelers hier geloven er allemaal meteen in", vertelde Ierse middenvelder over Kompany. "De manier waarop hij werkt, is er vergelijkbaar met hoe het was bij Anderlecht", zei Cullen die duidelijk tevreden is met Kompany als trainer. "Tactisch en technisch leer ik elke dag bij over het spel."

"Ik kan me voeden met de spelkennis die hij heeft door zijn carrière en de trainers waaronder hij speelde", aldus Cullen die ook nog terugblikte op de rol die hij bij Anderlecht onder Kompany had: "Hij gaf me een rol als leider waar ik van genoot, hij heeft me echt geholpen om me te ontwikkelen."

Cullen en Kompany begonnen met een 0-1-overwinning tegen Huddersfield Town aan het nieuwe seizoen. Kompany liet de Ier de hele wedstrijd spelen. Op speeldag 2 neemt Burnley het thuis op tegen Luton Town.