Ik besefte goed genoeg dat Antwerp geen liefdadigheidsinstelling is

"Ik besefte goed genoeg dat Antwerp geen liefdadigheidsinstelling is"

03-08-2022 14:16
4

Sander Coopman gaat komend seizoen voor SK Beveren spelen. De middenvelder was einde contract bij Antwerp en moest een tijdje zoeken naar een nieuwe werkgever. Dat heeft natuurlijk veel te maken met zijn blessuregevoeligheid. 

Coopman wil zijn miserie doorspoelen op de Freethiel. "Ik wil hier de voetballer worden van voor mijn blessures", vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen"Na twee mentaal zware jaren – Coopman herstelde twee keer van een zware knieblessure – wilde ik ergens terechtkomen waar men honderd procent in mij geloofde, zoals in Beveren. Ik kreeg ook lucratieve voorstellen uit de lagere reeksen, maar ik wilde niet in de vergeetput belanden."

Bij Antwerp was er geen plaats meer voor hem. "Ik had nog een optiejaar, maar ik besefte goed genoeg dat Antwerp geen liefdadigheidsinstelling is. De signalen vanuit de club waren snel duidelijk, ook al heeft Antwerp gedurende mijn lange revalidaties altijd correct gehandeld. Van het bestuur tot de fans, niemand liet me vallen. Daarom kan ik over Antwerp geen slecht woord zeggen", besluit hij.

Coopman heeft maar voor één seizoen getekend bij SK Beveren. Bovendien gaat het om een prestatiegericht contract. Zijn totale salaris hangt dus samen met het aantal basisplaatsen en invalbeurten.