Refaelov: We willen graag hetzelfde bereiken als Union

Refaelov: "We willen graag hetzelfde bereiken als Union"

03-08-2022 13:15
14

Woensdagmiddag landde het vliegtuig met Anderlecht-spelers in het Estse Talinn. Daar speelt Paars-Wit donderdagavond haar Conference League-kwalificatiewedstrijd tegen Paide Linnameeskond. Lior Refaelov stond de meegereisde journalisten te woord op het vliegtuig, zo wist Het Nieuwsblad.

De generale repetitie van RSC Anderlecht op het Conference League-duel was geen groot succes: een 1-0-nederlaag tegen Cercle Brugge. "Het was niet fijn om tegen Cercle meteen te verliezen", begon Refaelov, "Maar de mentaliteit die de jongens na de rust toonden, zeker met tien man, was indrukwekkend." De Israëliër wees erop dat zijn ploeg moet beseffen dat er veel fouten gemaakt zijn in die wedstrijd.

"We hebben een nieuwe technische staf, nieuwe spelers, voor veel jongens is dit een nieuw systeem", zo verklaarde Refaelov de nog zoekende vorm van Anderlecht. "Onze coach heeft het geweldig gedaan bij Union, hier willen we graag hetzelfde bereiken." De Gouden Schoen-winnaar van 2021 stelde dat zijn ploeg weet hij belangrijk Europees voetbal is voor Anderlecht als club. "We gaan voor een goed resultaat naar Estland, dan kunnen we het thuis afmaken", aldus Refaelov.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie