'Dan toch prijs: Onana steekt De Ketelaere naar de kroon met som van 40 miljoen'

'Dan toch prijs: Onana steekt De Ketelaere naar de kroon met som van 40 miljoen'

3 augustus - 10:59 Laatste update: 11:05
10

Amadou Onana gaat zijn geluk dan toch beproeven in de Premier League. Het heeft intensieve onderhandelingen gekost, maar West Ham United is erin geslaagd om het Belgische toptalent weg te lokken bij Lille OSC. Daar heeft het een enorm bedrag voor over.

Dinsdag klonk het nog dat Lille het nieuwste voorstel van West Ham van de hand gedaan had, maar blijkbaar hebben de Londenaren hun aanbieding nóg wat aantrekkelijker gemaakt, in die mate zelfs dat het niet te weerstaan bleek. Volgens Sky Sports is de deal dan ook rond. West Ham legt 40 miljoen euro op tafel voor Onana, mét nog enkele mogelijke bonussen erbovenop. 

Met dat bedrag steekt Onana generatiegenoot Charles De Ketelaere dus naar de kroon, voor wie Club Brugge opgeteld zo'n 35 miljoen euro zal ontvangen. De controlerende middenvelder staat dan ook te boek als een absoluut toptalent. Ondanks zijn prille leeftijd (binnen twee weken viert hij zijn 21e verjaardag) maakte Onana al sier in de Ligue 1 en zelfs de Champions League. In het Nations-League-duel tegen Nederland mocht hij bovendien debuteren bij de Rode Duivels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie