"Anderlecht-bestuur zal nu twee keer nadenken voor het Murillo laat vertrekken"

3 augustus 2022 om 09:31

Na een sterke voorbereiding heerste er behoorlijk wat optimisme bij RSC Anderlecht en haar kersverse coach, Felice Mazzu, maar na de zwakke 1-0-nederlaag bij Cercle Brugge staan de voetjes terug op de grond. De 3-5-2 van Mazzu staat nog niet op punt. Vooral op de flanken moet het beter, analyseert Thomas Chatelle.

Volgens de gewezen rechtermiddenvelder moeten de prestaties op de twee flanken beter om het elftal naar een hoger niveau te tillen. "Mazzu zal goede spelers moeten vinden", denkt Chatelle bij RTBFDie posities zijn immers cruciaal in zijn 3-5-2. Wat volgt, is een vergelijking met die andere Brusselse club. "Ishaq Abdulrazak en Benito Raman zijn niet de spelers de het werk kunnen verzetten zoals een Bart Nieuwkoop of Loïc Lapoussin dat doet bij Union."

Toch ziet Chatelle ook hoop, aangezien Anderlecht wel degelijk over de juiste profielen beschikt om de flanken voor hun rekening te nemen. "Sergio Gomez en Michael Murrilo kunnen in zo'n systeem pijn doen", weet hij. Beide spelers werden de voorbije weken wel al enkele keren aan een vertrek gekoppeld. Dat zou Chatelle koste wat kost vermijden. "Ik denk dat het bestuur toch twee keer zal nadenken voor het Murillo laat vertrekken ...", besluit hij.