Vanzeir hoopt te schitteren tegen Rangers: Kans te bewijzen op hoger platform

Vanzeir hoopt te schitteren tegen Rangers: "Kans te bewijzen op hoger platform"

02-08-2022 10:46
3

Als Union Saint-Gilloise zich wil plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, zal het in de eerste plaats voorbij Glasgow Rangers moeten geraken. Gezien de Europese geschiedenis en krachtverhoudingen zijn de Schotten afgetekend favoriet, maar zo heeft Dante Vanzeir het graag.

Vorig seizoen haalde Rangers nog de finale van de Europa League, die weliswaar met strafschoppen verloren ging aan Eintracht Frankfurt. "Hun ferm parcours in de Europa League tot de finale ken ik natuurlijk. Dus dat belooft", vertelt Vanzeir in gesprek met Het Laatste Nieuws. Ook op het vlak van martkwaarde is het verschil tussen beide ploegen zonneklaar. "Dat gaan we met veel teams hebben in de Europese campagne. In België deden we het met onze minder marktwaarde ook heel goed." 

Toch heeft die medaille ook een keerzijde die in het voordeel van Union kan werken. De druk ligt namelijk in Schotland. "Maar wij hoeven geen druk te voelen en kunnen ons amuseren. We moéten geen Champions League halen. Dat we al zeker Europa League spelen is een mooie stap", benadrukt Vanzeir. Als Union uitgeschakeld wordt, gaat het immers rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League.

Opstapje naar meer?
Dat Union werkelijk geen enkele kans heeft om door te stoten, zoals sommigen beweren, weerlegt Vanzeir. "Dat is onmogelijk. Er is altijd een kans. We gaan er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen", verzekert hij. De pijlsnelle aanvaller kijkt ook op persoonlijk vlak uit naar een dubbele confrontatie met de Rangers. "Voor mij en voor andere jongens is het een kans om zich te bewijzen in een groter platform. Ik zie België niet als mijn laatste stop", klinkt het.

Een transfer naar een mooie club uit het buitenland blijft immers door zijn hoofd spoken. "Dan is het goed om in Europees voetbal te proeven hoeveel ik me nog moet verbeteren om in een grotere club in Europa te spelen", zegt Vanzeir. "Natuurlijk zou Europees scoren weer een nieuwe mijlpaal zijn."