Huisanalist analyseert CL-tegenstander van Union: Sterktes Rangers uitgelicht

Huisanalist analyseert CL-tegenstander van Union: Sterktes Rangers uitgelicht

2 augustus - 08:30 Laatste update: 19:15
0

Union SG neemt het in de voorronde van de Champions League op tegen het Schotse Rangers. Huisanalist Andy Mulders neemt daarom de ploeg van Giovanni Van Bronckhorst onder de loep. De zwaktes en sterktes komen aan bod en na de zwakke punten is het nu de beurt aan de sterke punten van de Europa League-finalist van vorig seizoen.

Vermoedelijke opstelling

Giovanni Van Bronckhorst zal (vermoedelijk) aantreden in een 1-4-2-3-1 opstelling met de overgang naar een 1-4-3-3 opstelling. Barisic (of ‘aanwinst’ Ridvan Yilmaz) en Tavernier zullen de opkomende wingbacks zijn. Kamara en Lundstram de ‘buffer’ voor de verdediging. Als diepe spits verwacht ik Colak boven Morelos (weinig wedstrijdritme). Kemar Roofe (ex-Anderlecht) zal er naar alle waarschijnlijkheid er niet bij zijn. Ten slotte nog de kersverse aanwinst Rabbi Matondo die we nog kennen vanuit de Jupiler Pro League (ex-Cercle Brugge). Hij werd midden juli 2022 aangetrokken door Rangers FC. Verwacht gaat worden dat hij zal starten in plaats van Scott Wright vanwege zijn snelheid en diepgang. Ianis Hagi (ex KRC Genk) en Fashion Sakala (ex-KV Oostende) zijn nog twee spelers die we kennen vanuit onze Belgische competitie.

Sterkte

- Beide wingbacks, maar vooral de rechtse flank is zeer dreigend met name de Engelsman James Tavernier. Hij speelt zeer hoog en gaat meermaals aanvallend mee. Hij heeft scorend vermogen en een assist in de voeten (seizoen 21-22: 9 doelpunten en 13 assist in 35 wedstrijden).


Voorbeeld: Zoals je kan zien staan beide wingbacks zeer hoog (rode cirkels). Hier gaat en aanvallende middenvelder in de bal komen. Omdat Tavernier (nummer 2 blauwe uitrusting) vrij hoog staat met de tegenstander een keuze maken (2 vs 1 -situatie: of hij gaat mee met zijn rechtstreekse tegenstander of hij blijft in positie om de wingback op te vangen).


Tegenstander kiest voor positiespel en de aanvallende middenvelder kan de bal vrij aannemen en naar binnen komen. Rechtse wingback geeft hem een extra optie op de rechtse flank. Op de linkse flank  gaat de wingback ook hoog staan om een aanvallend overtal te creëren.

- Dreigend in het aanvallen compartiment: Ze proberen zeer aanvallend te spelen en een overtal te creëren in de ‘final 3th’.


Voorbeeld: Defensieve middenvelder zakt in, wingbacks staan breed open en hoog in positie.


Verdedigende middenvelder krijgt de bal en ziet de aanvallende spelers de voorwaartse beweging maken, gevolgd door een lange bal richting de linkse flank.


Aanvallende speler kan de bal controleren en speelt deze af naar de opkomende wingback. De aanvallende spelers proberen een overtal te creëren in de ‘final 3th’ (rode cirkels). De wingback kan een speler uitkiezen in de backlijn en een dreigende voorzet trappen.


Voorbeeld: Beide winbacks hoog, defensieve middenvelder komt naast CV om met drie spelers de opbouw te verzorgen.


Defensieve middenvelder maakt gebruik van de vrije ruimte en dribbelt met bal aan de voet in. Hij ziet de aanvallende medespelers de voorwaartse beweging maken en trapt een lange bal richting diepe spits.


Diepe spits moet het luchtduel aangaan en de bal terugleggen naar de opkomende (3!) aanvallende medespelers (rode cirkels). Overtal creëren.

Conclusie
Rangers zijn aanvallend een gevaar. De wingbacks, met de veelscorende Tavernier, zorgen voor een overtal. Karel Geraerts moet zijn verdediging aldus op orde hebben om de Schotse topclub af te stoppen in het aanvallende compartiment.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie