Deila verwacht een zware dobber voor Standard in Genk: Ze waren indrukwekkend

Deila verwacht een zware dobber voor Standard in Genk: "Ze waren indrukwekkend"

30 juli - 11:45
5

Standard Luik opende haar seizoen met een hoopgevend 2-2-gelijkspel tegen KAA Gent. Zondagmiddag wacht alweer een nieuwe stevige test met de verplaatsing naar KRC Genk. Die ploeg heeft indruk gemaakt op Ronny Deila.

De Noorse trainer moet het Belgische voetbal nog wat leren kennen, maar zijn analyse van Club Brugge tegen Genk (3-2) helpt hem daarbij. Daaruit leidde hij af dat Genk over een heleboel kwaliteit beschikt. "Ze waren indrukwekkend", laat Deila optekenen bij RTBF"Zeker, tegen de regerende kampioen krijg je meer ruimte op de tegenaanval, maar ze hebben die heel goed benut." Het duel in Genk zal Standard dan ook in staat stellen om 'haar eigen niveau beter te situeren'.

Deila lijkt niet meteen aan de eenvoudigste klus uit zijn loopbaan begonnen te zijn. Op Sclessin is er namelijk niet veel ruimte voor inkomende transfers. Voorlopig streken slechts twee versterkingen neer. Opvallend: Deila zet zijn bestuur in eerste instantie aan om spelers te ... verkopen. "Momenteel werken we met een groep van 25. Dat is niet ideaal, omdat je zo niet altijd de indruk hebt om werkelijk te kunnen coachen", klinkt het.

"Dit is een moeilijke periode, waarin je eerlijk moet zijn met spelers, zodat iedereen een oplossing kan vinden", wijst Deila nogmaals op noodzakelijke vertrekkers. Pas daarna lijkt er bij Standard ruimte om vers bloed binnen te halen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie