Still zag dat Union een niet te onderschatten elftal blijft: We hebben afgezien

Still zag dat Union een niet te onderschatten elftal blijft: "We hebben afgezien"

30-07-2022 10:28

Eerste thuiswedstrijd, eerste overwinning voor Union Saint-Gilloise. Tegen Sporting Charleroi nam de vicekampioen tijdens het merendeel van de partij de bovenhand. Edward Still was achteraf niet te beroerd om die dominantie toe te geven. Zijn elftal kwam gewoonweg tekort.

Vooral voor de pauze kreeg Charleroi eigenlijk geen voet aan de grond in het Dudenpark. "We hebben een moeilijke eerste helft gehad. We hebben afgezien", beaamde Still bij Eleven Sports. De trainer zag twee pijnpunten bij zijn jongens. "We waren niet goed genoeg in de balrecuperatie en het ontbrak ons aan de voorlaatste pass."

Zelf hadden De Zebra's dus wel wat zaken beter kunnen aanpakken, al deinsde Still er niet voor terug om complimentjes uit te delen aan Union. "We stonden tegenover een tegenstander die, zeker op verdedigend vlak, bij de besten van ons kampioenschap hoort. Hen valt veel verdienste toe te schrijven", spaarde hij de lof niet.

Zo mocht het doelpunt van Union best gezien worden, al kon verdediger Ross Sykes wel erg ver indribbelen. Daar had ook Still moeite mee. "In zulke fases zijn wij zelf nochtans vaak erg goed", jammerde hij. "Verdedigend is het moeilijk om te volgen als je een overtal creëert. We hebben niet snel genoeg kunnen reageren, maar dat was een topdoelpunt", smeet Still tot slot weer een bloemetje naar de overzijde.