Vrancken reageert: Een belangrijke speler die vertrekt, is nooit fijn

Vrancken reageert: "Een belangrijke speler die vertrekt, is nooit fijn"

29-07-2022 15:29
7

Junya Ito is geen speler van KRC Genk meer. Hij trekt naar Reims in de Ligue 1. Een streep door de rekening van coach Wouter Vrancken, die de keuze wel begrijpt.

"Een belangrijke speler die vertrekt, is nooit fijn", verklaart Vrancken bij Het Laatste Nieuws"De club heeft er alles aan gedaan om dat te voorkomen, maar het was zijn keuze. Je moet dat respecteren. Ik begrijp hem. Na Kristian Thorstvedt zijn we opnieuw een bepalende kracht kwijt. Ik wens hem succes. We hadden een heel goeie band. Nu is het aan anderen om te gaan vlammen. We gaan van hen dezelfde energie vragen."

Nu moet er snel een vervanger komen. "Het mag gezegd worden dat de club en Dimi (de Condé, red.) daar zeer intensief mee bezig zijn. We gaan zeker en vast de markt opgaan. Inkomende transfers heb je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk, maar dat heb je soms niet in de hand. We blijven ook ambitieus."

Ito levert in totaal ongeveer tien miljoen euro op voor KRC Genk. De Japanner had een opstapclausule in zijn contract staan.