“Als er één coach bij KRC Genk past dan is het wel Vrancken”

“Als er één coach bij KRC Genk past dan is het wel Vrancken”

29-07-2022 13:16 Laatste update: 13:17
10

KRC Genk speelt nadat ze de topper tegen Club Brugge verloren op de eerste pseeldag van de competitie tegen Standard. Het Belang van Limburg ging Jos Daerden gaan opzoeken in de aanloop naar de wedstrijd. 

Het is een goede gelegenheid om Daerden op te zoeken. Hij speelde een groot deel van zijn carrière bij de club uit Luik en doorliep de rangen van Genk als trainer. De voormalige trainer bij Genk werpt zijn blik op de nieuwe coach. Volgens Daerden had Genk geen betere keuze kunnen maken als opvolger voor Bernd Storck.

“Als er één coach bij Genk past, dan is het wel Wouter Vrancken”, getuigt Daerden. Hij vertelt hoe hij bij KV Mechelen steeds de invloed van Vrancken voelde. Het is iets waar hij steeds naar op zoek is wanneer hij naar een wedstrijd kijkt. De hand van de coach.

“Ook in moeilijke omstandigheden bleef hij zijn principes trouw. Ik ben overtuigd dat hem dat ook hier lukt.” Hij gelooft sterk dat Vrancken een coach is die het hoofd koel kan houden in moeilijke situaties. “Er zijn dan ook wel onzekerheden”, klinkt het bij Daerden. Ook het vertrek van sterspeler Junya Ito zorgt ervoor dat de coach zijn pionnen zal moeten verschuiven, op zoek naar een manier om het vertrek van de Japanner op te vangen.