Hoefkens geeft een andere kijk, géén muiterij van De Ketelaere

Hoefkens geeft een andere kijk, géén muiterij van De Ketelaere

29-07-2022 14:29 Laatste update: 14:45
24

Carl Hoefkens heeft zijn kijk gegeven op de transfersoap rond Charles De Ketelaere. Volgens de T1 heeft de Rode Duivel wel degelijk toestemming om niet te trainen. 

"Als coach wil ik dat iedereen die aanwezig is in het basecamp, all in kan gaan en zich ten alle tijden voor de volle honderd procent kan geven", vertelt Hoefkens aan Het Laatste Nieuws. "Als er iemand is die aangeeft fysiek, tactisch of mentaal niet all in te kunnen gaan, is het mijn taak om daarmee om te gaan. Dan moet ik met de speler in gesprek en samen met hem bekijken wat de situatie is."

Voor Hoefkens werd de situatie snel duidelijk. "In dit geval was het voor Charles niet meer mogelijk all in te gaan. Hij gaf aan dat het mentaal te veel werd en dat hij bang was om geblesseerd te raken op training. Dan is er maar één conclusie: niet meer meetrainen met de groep. Ik ken Charles al heel lang en was nauw betrokken bij z'n ontwikkeling. Soms gebeurt het nu eenmaal dat er andere gedachten zijn - dat is nu misschien het geval."

Club Brugge en AC Milan zijn al wekenlang in gesprek over de transfersom van De Ketelaere. Voorlopig is er nog altijd geen akkoord.