De Poorter (ex-RSCA): Als ik echt moet kiezen, kies ik voor mijn geboorteland

De Poorter (ex-RSCA): "Als ik echt moet kiezen, kies ik voor mijn geboorteland"

28-07-2022 23:15
7

MSK Deinze is bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze zomer haalden de Oost-Vlamingen Rousseau De Poorter binnen en die beantwoordde in een Q&A enkele vragen van de Deinze-fans.

Afgelopen zaterdag won Deinze twee oefenwedstrijden: 1-3 tegen het Nederlandse Almere City FC en later op de dag 1-2 tegen Francs Borains uit Eerste Amateur. In die laatste wedstrijd scoorde De Poorter zijn eerste goal voor de Oost-Vlamingen. “Het voelde goed om mijn eerste goal voor Deinze te kunnen scoren en hopelijk kan ik er dit seizoen nog meer maken.”

De Poorter is een rechtervleugelverdediger die in de jeugd uitkwam voor Deinze, Cercle Brugge, Sporting Lokeren, RSC Anderlecht en SV Zulte Waregem. Hij is 20 jaar en werd recent opgeroepen voor de nationale ploeg van Haïti, zijn geboorteland. De Poorter speelde wel al voor de Belgische jeugdelftallen en zou dus ook nog voor België kunnen uitkomen. “Als ik echt zou moeten kiezen, zou ik toch kiezen voor mijn geboorteland Haïti”, aldus De Poorter.

KMSK Deinze moet pas op 14 augustus voor het eerst aan de bak in de Challenger Pro League. Het speelt dan tegen de beloften van De Poorter’s ex-club RSC Anderlecht

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie