VP 11: Mignolet staat opnieuw pal, scoort Dessers bij zijn afscheid?

VP 11: Mignolet staat opnieuw pal, scoort Dessers bij zijn afscheid?

26-07-2022 19:00 Laatste update: 22:00
5

Ook dit seizoen geven we weer elke speeldag ons Team van de Week. Op Speeldag 1 zagen we veel vaste waarden, maar toch ook een paar 'nieuwelingen'.

Mignolet weer kampioenenmaker?
Vorig seizoen had Simon Mignolet een enorm aandeel in de titel van Club Brugge. Hij zette dat topniveau gewoon door op de openingsspeeldag. KRC Genk was niet efficiënt, maar stootte ook meermaals op een ijzersterke doelman.

Pacho als rots in de branding
Antwerp had de zege tegen KV Mechelen ook te danken aan verdediger Pacho. Met zijn fysieke kracht hield hij de deur uitstekend op slot. Ook Borja Lopez liet zich opmerken bij Zulte Waregem, en niet alleen met een goal. Hij is misschien wel de versterking die de defensie van Essevee hard nodig had.

Bij OHL debuteerde Ewout Pletinckx meteen met een clean sheet. Pletinckx komt dan weer uit de school van Zulte Waregem en is goed begonnen aan zijn nieuwe hoofdstuk. 

De comeback van Trebel
Anderlecht leverde nog geen onvergetelijke prestatie af tegen KV Oostende, maar won wel. Het weerzien met Adrien Trebel was alvast aangenaam. De Fransman toonde dat hij ook in de B-kern van Anderlecht niet heeft stilgezeten.

Aan de zijde van Trebel zetten we kilometervreter Mathieu Maertens, ook vorig seizoen al een onderschatte pion bij OH Leuven. Hij moet de nieuwe motor worden na het vertrek van Xavier Mercier. Anas Zaroury van Sporting Charleroi zorgt voor het gezonde dosis creativiteit.

Dessers met de afscheidsgoal?
KRC Genk verloor dan wel van Club Brugge, maar dat lag allesbehalve aan Cyriel Dessers. De Nigeriaanse spits geselde de defensie en scoorde ook. Zijn laatste goal ooit voor KRC Genk? Ook een mogelijke vertrekker die scoort: Tarik Tissoudali van KAA Gent. Hij is nog op en top gemotiveerd, zoveel is duidelijk.

Bij Union maakte Simon Adingra een veelbelovend debuut, mét een doelpunt tegen STVV. Het leverde wel geen zege op voor de vicekampioen. Michael Frey zorgde wel voor de zege met twee doelpunten tegen KV Mechelen.