Technische problemen bij de VAR: 'Kon geen buitenspellijn getrokken worden'

Technische problemen bij de VAR: 'Kon geen buitenspellijn getrokken worden'

25-07-2022 22:31
13

Het nieuwe seizoen heeft ook meteen voor problemen met de VAR gezorgd. Zo waren er wat discussies over het gebrek aan enkele VAR-ingrepen in verschillende wedstrijden, terwijl ook in KVC WesterloCercle Brugge er discussie was na een afgekeurd doelpunt.

Westerlo was de hele wedstrijd lang baas tegen Cercle Brugge, maar slaagde er maar moeilijk in om dat tweede doelpunt te scoren. In minuut 74 leek dat toch te gaan gebeuren en wist Lyle Foster voor de dubbele voorsprong te zorgen. De scheidsrechter greep echter in en keurde het doelpunt af vanwege buitenspel.

De spits leek ook met een voetje buitenspel te staan, maar daar twijfelde men bij de Kemphanen toch enigszins aan. Men hoopte op een ingreep van de VAR, al kwam die er niet. De VAR kon namelijk geen lijn trekken, klinkt het bij het Referee Department.

'Tijdens de wedstrijd was de calibratie van de offside line niet mogelijk vanwege de lage positie van de 16m-camera's', schrijft men op de officiële kanalen. 'Voor de buitenspelsituatie was er geen duidelijk beeld beschikbaar om de buitenspelpositie te beoordelen, dus de VAR steunde de initiële beslissing van de assistent scheidsrechter', klonk het.