AS: Frenkie de Jong haalt hakken uit het zand na 'open gesprek' met Xavi

AS: Frenkie de Jong haalt hakken uit het zand na 'open gesprek' met Xavi

25-07-2022 13:03
6

Frenkie de Jong heeft een 'open gesprek' gehad met Xavi. Daarin kwam naar voren dat de 25-jarige middenvelder een salarisreductie niet meer per definitie weigert, meldt de Spaanse krant AS.

Barça smijt de laatste weken met geld en hoopt na Robert Lewandowski (45 miljoen) en Raphinha (57 miljoen) ook Sevilla-stopper Jules Koundé voor maximaal 60 miljoen euro vast te leggen. Om de nieuwelingen in te kunnen schrijven, moet de Catalaanse grootmacht spelers verkopen. De Jong is de belangrijkste kandidaat, tenzij hij instemt met een salarisverlaging.

De Jong ontvangt bijna dertig miljoen euro bruto, een bedrag dat Barça 'totaal onevenredig' vindt in het nieuwe salarishuis met een maximum van twintig miljoen. Geconfronteerd met die situatie, heeft Xavi volgens AS besloten om met zijn Nederlandse speler in gesprek te gaan tijdens de tour door de Verenigde Staten.

Xavi heeft benadrukt dat hij De Jong waardeert en van plan is vaak een beroep op hem te doen, zowel op het middenveld als in de verdediging. Maar hij legde ook de harde realiteit bloot: als de oud-Ajacied deel wil uitmaken van het Barça-project, moet hij een financiële inspanning doen. Alleen op die manier kan Xavi garanderen dat De Jong blijft spelen in Camp Nou.

AS meldt op basis van 'kleedkamerbronnen' dat Xavi en De Jong het gesprek met een goed gevoel hebben afgesloten. Het lijkt er daardoor op dat de Oranje-international bereid is salaris in te leveren. Nu ligt de bal bij De Jong. Hij kan ook kiezen voor een hereniging met Erik ten Hag. Manchester United en Barcelona zijn al akkoord over een transfersom van 85 miljoen euro.