'Xavi verzoekt Memphis te vertrekken, anders dreigt frustrerend seizoen'

'Xavi verzoekt Memphis te vertrekken, anders dreigt frustrerend seizoen'

25-07-2022 07:36
3

FC Barcelona verzoekt Memphis Depay te vertrekken. Dat meldt de Spaanse krant AS zondagavond. Als hij niet meewerkt, dreigt een frustrerend seizoen voor de Oranje-vedette.

Memphis moet vertrekken en anders genoegen nemen met een vaste plek op de bank. Die harde boodschap zou Xavi hebben afgegeven in een gesprek tijdens de Amerikaanse tour van Barcelona. De trainer 'wilde eerlijk zijn en de realiteit niet verbergen voor Memphis', schrijft AS.

Door de komst van Robert Lewandowski en Raphinha en de contractverlenging van Ousmane Dembélé zit Barcelona zeer ruim in de aanvallers. Memphis dreigt daardoor buiten de boot te vallen. Xavi adviseert hem dan ook te vertrekken, al heeft de Barça-trainer dat vooralsnog nergens publiekelijk gezegd.

Barcelona wil minimaal twintig miljoen euro ontvangen voor Memphis, die een jaar geleden transfervrij overkwam van Olympique Lyon. In 2023 loopt zijn contract af. Als Memphis vertrekt, bespaart Barça weer wat loonkosten en kan Lewandowski het shirt met rugnummer 9 overnemen.