Geen geblesseerde Kana bij Anderlecht, Trebel is terug en nieuwkomers zijn klaar

Geen geblesseerde Kana bij Anderlecht, Trebel is terug en nieuwkomers zijn klaar

24-07-2022 10:10
14

Voor RSC Anderlecht begint zondag het seizoen 2022 - 2023. Paars-wit ontvangt KV Oostende. Bij zijn officiële debuut als trainer van Anderlecht moet Felice Mazzu enkele jongens missen.

Sinds eind vorig seizoen was het al duidelijk dat Amir Murillo niet op de openingsspeeldag zou spelen. Na een rode kaart tegen Club Brugge in de Play-Offs moet de rechtsachter geschorst toekijken.

Ook aan de andere kant moet Mazzu puzzelen. Sergio Gomez is immers geblesseerd. Verder zijn ook nog Killian Sardella en Marco Kana out door blessureleed. Door het ontbreken van Kana bestaat de kans dat Adrien Trebel een basisplaats krijgt. De Fransman is na een verhuurperiode terug en lijkt onder Mazzu een nieuwe kans te krijgen bij Anderlecht. 

Anderlecht haalde deze zomer vier nieuwkomers in huis en die zitten allemaal in de kern voor de wedstrijd tegen KV Oostende. Ishaq Abdulrazak, Miguel Ángel Angulo, Sebastiano Esposito en Fabio Silva kunnen zondag debuteren in de Jupiler Pro League. Mario Stroeykens haalde de selectie niet. Over zijn afwezigheid communiceerde Anderlecht niet. Verder zien we ook geen Julien Duranville terug in de kern.