'Zaniolo heeft echt de potentie om een betere spits te worden dan Vlahovic’

'Zaniolo heeft echt de potentie om een betere spits te worden dan Vlahovic’

23-07-2022 15:45
2

Zbigniew Boniek oud-speler van Juventus en AS Roma vindt Nicolò Zaniolo in potentie een betere spits dan Dusan Vlahovic. Vlahovic speelt al bij Juventus, maar AS Roma-speler Zaniolo is daar op dit moment in beeld. Boniek snapt de behoefte naar een aanvallende impuls.

Boniek zegt bij New Sound Level Radio dat Zaniolo 'superveel potentie' heeft. "Als je aan iedereen vraagt wat zijn positie is, dan krijg je waarschijnlijk steeds een ander antwoord", vertelt Boniek. "In mijn optiek is hij een klassieke centrumspits. Hij kan de bal goed beschermen, is krachtig en kan goed koppen en schieten." 

Voor Boniek is de vergelijking met de huidige spits van Juventus, Vlahovic, dan ook snel gemaakt. "Altijd als ik Vlahovic zie spelen dan denk ik, Zaniolo zou het minstens even goed doen en misschien nog wel beter. Omdat hij ook zijn fysiek nog mee heeft, hij is echt een heel goede speler."

Zaniolo heeft vanwege een slepende knieblessure regelmatig aan de zijlijn moeten staan. Deze kwetsuur hield hem bijna twee volledige seizoenen aan de kant. Afgelopen seizoen speelde Zaniolo 42 wedstrijden in alle competities. Het hoogtepunt was de Conference League-finale, waarin de negenvoudig Italiaans international de winnende goal maakte tegen Feyenoord.