Verschaeren vergelijkt Kompany en Mazzu: Vinnie vereiste veel denkwerk

Verschaeren vergelijkt Kompany en Mazzu: "Vinnie vereiste veel denkwerk"

23-07-2022 13:15
10

Yari Verschaeren start zondag met RSC Anderlecht thuis tegen KV Oostende aan het nieuwe seizoen. Op de bank bij Paars-Wit zit niet langer Vincent Kompany, maar wel Felice Mazzu. In een interview met De Standaard vergeleek Verschaeren beide trainers.

Verschaeren wees erop dat Mazzu duidelijk zijn eigen principes heeft, "maar hij zal het DNA van Anderlecht niet veranderen. Wat de voorbije twee seizoenen is opgebouwd, blijft gelden", aldus Verschaeren. Het Anderlecht-jeugdproduct voegde eraan toe dat hij een andere soort rol heeft onder Mazzu dan onder Kompany. Verschaeren omschrijft zich nu meer als een box-to-box-middenvelder die de bal overal kan komen vragen. "Dan komen mijn kwaliteiten goed tot uiting, want ik hou ervan om mijn eigen ding te doen."

"Vinnie had heel wat regels en dat vereiste veel denkwerk, maar Kompany heeft me ook gemaakt tot de speler die ik nu ben", zo blikte Verschaeren terug op Kompany als trainer. "Tactisch leerde ik van niemand meer dan van hem." Volgens Verschaeren legt Mazzu, meer dan Kompany, stevig de nadruk op teambuilding. "Toen Felice hier arriveerde, wist hij bovendien al heel goed hoe iedereen hier in elkaar stak", aldus Verschaeren die stelde dat samenhorigheid ook één van de troeven van het succes van Union was afgelopen seizoen.