CEO van Union: “De manier waarop Mazzu vertrok, daar heb ik het moeilijk mee”

CEO van Union: “De manier waarop Mazzu vertrok, daar heb ik het moeilijk mee”

20-07-2022 10:32
10

Union Saint-Gilloise scheerde vorig seizoen erg hoge toppen, zo hoog dat heel Europa over die sympathieke club in België bezig was. De mannen van Felice Mazzu grepen maar net naast de hoofdprijs en werden tweede. De verwachting bij iedereen was dan ook een leegloop bij de club.

Die leegloop valt tot nog toe mee, met de meest significante transfers die van Mazzu naar RSC Anderlecht en Casper Nielsen naar Club Brugge. CEO Philippe Bormans had de twee liever niet zien vertrekken, maar beseft dat het voetbal nu eenmaal hard kan zijn. Nielsen was de patron op het veld en dus een erg belangrijke schakel. De Deen koos voor Brugge. "We hebben ons woord gehouden aan Nielsen. Als een bepaalde som op tafel zou komen, mocht hij vertrekken. En dat is - weliswaar na getouwtrek - gebeurd", zegt Bormans in Het Belang van Limburg. "Nielsen heeft drie seizoenen alles gegeven voor ons en is 28 jaar. We hadden hem graag gehouden, maar begrijpen zijn standpunt. Dit hoort bij voetbal. En voor ons is dit financieel een mooie zet,” klinkt de CEO uiteindelijk erg nuchter. 

Zijn trainer zien vertrekken gaf de CEO wel een bittere nasmaak. Vooral de onderhandelingen met RSC Anderlecht liggen Bormans op de maag. "De coach, dat is een ander verhaal. Ook daar hadden we begrip voor zijn keuze. De manier waarop, daar heb ik het moeilijker mee.” 

Union hoopt naast de vertrekkers ook een aantal nieuwe gezichten naar de club te kunnen halen. Een stevig programma en de onderbreking van de wereldbeker, zorgt ervoor dat de club nog een aantal versterkingen kan gebruiken.