Gueye (KVO) over interesse Kompany en Burnley: “Droom van een topcompetitie

Gueye (KVO) over interesse Kompany en Burnley: “Droom van een topcompetitie"

19-07-2022 11:17

Makhtar Gueye zou op de radar staan bij de nieuwe club van Vincent Kompany. Burnley FC heeft interesse in de topschutter bij KV Oostende. Gueye blijft erg rustig en focust zich momenteel nog steeds gewoon op Oostende.  

De Senegalese spits gaat in gesprek met Het Nieuwsblad. Hij heeft het over zijn toekomstplannen en zijn droom naar meer. De spits scoorde respectievelijk dertien en twaalf keer in de afgelopen twee seizoenen. Dan volgt er automatisch interesse van grote clubs. “Ik zag Fashion Sakala van KVO naar Rangers trekken,” klinkt het. “Zo’n parcours wil ik ook afleggen.”

Maar echt wachten op een transfer doet hij momenteel zeker niet. Hij spreekt met groot vertrouwen in de toekomst. Die transfer komt er wel, is het niet vandaag dan zal het wel op een ander moment zijn. De spits maakt een vergelijking. “Wachten op een transfer is als wachten bij de coiffeur: uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Je moet geduldig zijn. Ik droom wel van een topcompetitie, maar ik heb nog een contract bij Oostende tot 2024,” besluit de spits. 

Toch is de spits wel erg bewust van de interesse, onder andere die van Kompany en Burnley. “Ik weet dat ik daar genoemd ben, maar we zien wel of dat nog concreet wordt. Uiteraard zou ik graag met een ex-topspeler als Kompany werken,” getuigt de spits. Kompany zou hem vorig seizoen al gesproken hebben na een wedstrijd tussen Anderlecht en KVO. Gueye kreeg het compliment dat hij tactisch erg veel bijgeleerd zou hebben.