'Dybala wordt overtuigd door Mourinho en maakt na zeven jaar Juventus transfer'

'Dybala wordt overtuigd door Mourinho en maakt na zeven jaar Juventus transfer'

18-07-2022 10:11
3

Paulo Dybala gaat na zeven jaar Juventus bij competitiegenoot AS Roma aan de slag. De Argentijnse spelmaker is transfervrij en zal voor drie jaar bij de Giallorossi tekenen.

Dybala werd gelinkt aan Internazionale en Manchester United, maar is door trainer José Mourinho overtuigd om bij AS Roma te tekenen. Volgens Fabrizio Romano is er al sprake van een 'here weg go' en kan hij zes miljoen euro netto per jaar verdienen, inclusief bonussen. In Rome wordt nu alles in gereedheid gebracht om de transfer wereldkundig te maken.

De 28-jarige linkspoot loopt al tien jaar rond op de Italiaanse velden. Tussen 2012 en 2015 kwam hij uit voor Palermo, daarna vertrok hij voor 41 miljoen euro naar Juventus. Bij AS Roma moet hij Henrikh Mkhitaryan opvolgen: de Armeniër maakte ook een binnenlandse transfer en verruilde de Giallorossi voor Internazionale.

Mogelijk sluit Nicolò Zaniolo ook aan in de transfercarrousel. De matchwinner van de Conference League-finale tegen Feyenoord wordt juist in verband gebracht met Juventus.