Koulibaly (ex-KRC Genk) reageert op transfer: Droom om in Engeland te spelen

Koulibaly (ex-KRC Genk) reageert op transfer: "Droom om in Engeland te spelen"

16-07-2022 18:45
4

Kalidou Koulibaly is de volgende topaankoop van Chelsea. De Engelse grootmacht neemt de 31-jarige verdediger uit Senegal voor veertig miljoen euro over van Napoli.

Koulibaly signeert op Stamford Bridge een vierjarig contract en gaat een slordige tien miljoen euro per seizoen verdienen. Hij lag nog één jaar vast in Napels. Koulibaly speelde acht jaar voor Napoli, dat hem overnam van KRC Genk in 2014. Hij speelde 92 wedstrijden voor de Limburgers. Sindsdien kwam de aanvoerder van Senegal tot 317 officiële optredens, met de gewonnen bekerfinale van 2020 als grootste triomf.

Chelsea versterkte zich woensdag al met Raheem Sterling, die overkwam van Manchester City. Diens ploeggenoot Nathan Aké was ook nadrukkelijk in beeld, maar lijkt nu toch in het Etihad Stadium te blijven. Presnel Kimpembe moet Koulibaly wél gaan volgen naar Stamford Bridge.

"Ik ben bij een grote club in de wereld en het is altijd mijn droom geweest om in de Premier League te spelen", reageert Koulibaly op de clubkanalen. "Chelsea kwam in 2016 voor het eerst voorbij, maar toen kwamen we er niet uit. Ik sprak met Edou (Édouard Mendy, red.) en Jorginho toen een transfer ter sprake kwam. Zij maakten de keuze voor mij nog makkelijker."