Brugse verkoopdienst getipt: CDK of Lang moet kas spekken, geen en-en-verhaal

Brugse verkoopdienst getipt: CDK of Lang moet kas spekken, geen en-en-verhaal

14-07-2022 10:00 Laatste update: 15-07-2022 13:01
11

Nu de maand juli haar intrede heeft gemaakt, rijzen de festivals als paddenstoelen uit de grond, vliegen de all-in-vakanties ons om de oren en … staat een nieuwe Jupiler Pro League voor de deur! Binnen minder dan twee weken al zet de eerste speeldag haar poorten wagenwijd open. In hoeverre zijn de Grote Zes klaar voor de strijd? VoetbalPrimeur.be overschouwt hun actuele spelerskernen. In het tweede deel van deze reeks, aflevering drie: van welke spelers kan Club Brugge best nog afscheid nemen?

In deze specialreeks komen de zes topclubs (Anderlecht, Antwerp, Club Brugge, Genk, Gent en Standard) uit ons land aan bod in alfabetische volgorde. De reeks is opgebouwd in twee delen. Tijdens de eerste week werd bekeken welke inkomende transfers de verschillende clubs best nog kunnen gebruiken. Deze week leggen we de loep op huidige kernspelers die waarschijnlijk of beter andere oorden zullen opzoeken.

Vertrekgeruchten
Een dubbel heet hangijzer overheerst aan de poorten van Jan Breydel, dat de gemoederen nu al weken beroert. Mogen de supporters straks nog een (half) jaartje extra genieten van de kunstjes van Charles De Ketelaere en/of Noa Lang? Waar het in mei eerder de Nederlandse slangenmens was die er in het buitenland goed op stond, lijkt nu het West-Vlaamse goudhaantje de grootste kanshebber om als eerste een verhuisfirma onder de arm te nemen. AC Milan draagt zijn voorkeur weg, al hoopt Leeds United daar met een enorme zak geld nog wat aan te veranderen. Niettemin ligt ook de toekomst van Lang hoogstwaarschijnlijk niet langer binnen de Brugse reien.

En dus moet Club Brugge zich de kritische vraag stellen: is het wel aanvaardbaar om beide sterkhouders in eenzelfde mercato van de hand te doen? Uiteraard zou daar een financiële injectie van jewelste tegenover staan, maar gedegen vervangers op de kop tikken, belooft geen sinecure te worden. Zeker niet nu het nieuwe seizoen al trappelend voor de deur staat. Het droomscenario? Lang voor grof geld verkopen, De Ketelaere zien schitteren op het WK in Qatar en dan komende winter of zomer nóg steviger cashen voor de linkspoot. Of andersom, uiteraard …

Zoeken best andere oorden op
In de schaduw van dat tweekoppige dilemma zou het aan uitgaande zijde wel eens behoorlijk windstil kunnen blijven in Brugge. Op zowat alle andere posities beschikt Carl Hoefkens over enkele kwaliteitsvolle opties, zonder in de breedte overdreven uit te vallen. Enkel binnen de categorie ‘linksvoetige verdedigers’ valt Club Brugge te betichten van ‘overdaad’. Met Stanley Nsoki, Fede Ricca, Eduard Sobol én recente aanwinst Bjorn Meijer vechten vier gelijkaardige profielen voor hun kans. Dat is er waarschijnlijk eentje te veel van het goede. Op basis van het afgelopen seizoen lijkt Ricca dan de meest aangewezen Chinese vrijwilliger om richting de uitgang te duwen. In het geval van David Okereke zal Club de oren dan weer aandachtig spitsen bij een extern voorstel, terwijl Thibault Vlietinck best definitief andere oorden opzoekt in plaats van een volgende huurdeal aan te gaan.

Verhuuropties
Afhankelijk van de toekomst van De Ketelaere, Lang en Okereke zullen er meer of minder open gaten liggen in de aanvalslinie voor jongeren om in te duiken. Als er veel gevestigde waarden aan boord blijven, zou een uitleenbeurt voor Daniel Perez een geschikt project lijken. Het talent heeft de Venezolaan zeker, maar om één of andere reden staat hij tegenwoordig stil in zijn ontwikkeling. De overige jongens die op de rand van het A-elftal staan, kunnen zich optrekken aan voetbal tegen volwassenen in de Challenger Pro League. Blijft nog over: Kamal Sowah. Als de vleugelaanvaller richting het einde van augustus geen overtuigende indruk heeft nagelaten op Hoefkens, is verhuren ook in zijn geval een mogelijke ingreep.

VP’s vertreklijstje voor Club Brugge:

VERKOPEN: Lang, Okereke, Ricca, Vlietinck

VERHUREN: Perez en (eventueel) Sowah