OFFICIEEL: Ajax rondt tweede zomertransfer af en shopt bij de concurrentie

OFFICIEEL: Ajax rondt tweede zomertransfer af en shopt bij de concurrentie

12-07-2022 17:12
2

Ajax heeft de tweede zomertransfer van 2022 over de streep getrokken. Owen Wijndal komt over van AZ en tekent voor vijf seizoenen in de Johan Cruijff Arena.

Wijndal maakt voor tien miljoen euro netto de overstap naar Amsterdam, is nu bevestigd. Ajax had de 22-jarige linksback al geruime tijd op de korrel, maar wilde aanvankelijk wachten tot het moment dat Nicolás Tagliafico vertrokken zou zijn. Daarnaast hikte de landskampioen aan tegen de salariseisen van het kamp-Wijndal.

Wijndal streek in 2010 neer in de jeugdopleiding van AZ. Op 4 februari 2017 werd hij met 17 jaar en 68 dagen de jongste debutant ooit voor de Alkmaarders. In vijf jaar tijd kwam hij tot 142 duels in de hoofdmacht. Daarin was hij vier keer trefzeker en 27 keer aangever. Hij stond naar verluidt ook in de belangstelling van onder meer Napoli, Sevilla en West Ham United.

Ajax brak vorige week het clubrecord voor Steven Bergwijn, die voor 31,25 miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur, en is op de achtergrond ook nog altijd bezig met Brian Brobbey en FC Porto-talent Francisco Conceicão.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s