OFFICIEEL: Geen combo De Bruyne - Jesus meer, Braziliaan trekt naar Arsenal

OFFICIEEL: Geen combo De Bruyne - Jesus meer, Braziliaan trekt naar Arsenal

04-07-2022 09:35 Laatste update: 09:46
3

De transfer van Gabriel Jesus is nu ook helemaal rond. De Braziliaan werd lange tijd gelinkt aan Arsenal en trekt nu ook naar de Londenaren, die hem overnemen van Manchester City.

Jesus heeft in het Emirates Stadium een vijfjarig contract ondertekend. Hij speelt sinds 2016 in Engeland, toen Manchester City hem overnam van Palmeiras. De onomstreden nummer één in de spits werd hij nooit en na de komst van Erling Haaland mocht de Braziliaan definitief weg.

Arsenal verwelkomt hem nu met open armen. "Iedereen die verstand heeft van voetbal, weet hoe goed Gabriel is", vertelt technisch directeur Edu over zijn landgenoot. "We volgen hem al een lange tijd, hij is 25 jaar oud, een gevestigde international van Brazilië en hij heeft al bewezen dat hij op het allerhoogste niveau mee kan."

In Manchester liep zijn contract volgend jaar af. Jesus is de vierde zomerversterking van Arsenal, dat eerder al Fábio Vieira (FC Porto, 35 miljoen euro), Matt Turner (New England Revolution, zes miljoen euro) en Marquinhos (São Paulo, 3,5 miljoen euro) vastlegde.