Meteen kritiek op sponsordeal Antwerp: “Men gaat in tegen de geest van de wet”

Meteen kritiek op sponsordeal Antwerp: “Men gaat in tegen de geest van de wet”

1 juli - 21:26
21

Royal Antwerp FC sloot een deal met BetFirst als sponsor. Een opmerkelijke timing want er wordt in de politiek geopperd om alle gokreclame te verbannen, ook in de sportwereld.

Katleen Peleman van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, gokken en gamen sprak met Het Laatste Nieuws. “Het is aangetoond dat gokreclame mensen triggert en gokken normaliseert. Wij betreuren dat er alsnog zulke sponsorcontracten worden afgesloten. Dit toont aan dat je niet op zelfcontrole van de goksector moet rekenen. Op deze manier gaat men in tegen de geest van de wet.”

De deal geldt tot 2027, maar die zou al voor de plannen in de politiek zijn afgerond. “Laat het duidelijk zijn: deze sponsordeal was al rond voor de minister met zijn plan naar buiten kwam. In 2011 heeft de overheid gekozen om de kansspelmarkt te reguleren, met een duidelijke zorgplicht naar de consument toe. Dit samenwerkingsmodel met maatschappelijke projecten is dé manier voor een duurzame langetermijnsponsoring”, zegt Timotyh Masterlinck van BetFirst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie