OFFICIEEL: Seraing mag van Metz ook in '22-'23 verder bouwen op doelman Dietsch

OFFICIEEL: Seraing mag van Metz ook in '22-'23 verder bouwen op doelman Dietsch

01-07-2022 10:21
0

RFC Seraing blijft onder haar dwarsligger verder teren op dezelfde fundamenten van de voorbije twee jaar. De Luikse laagvlieger heeft immers een akoord bereikt met FC Metz om Guillaume Dietsch opnieuw te huren. Dat is al voor het derde seizoen op rij het geval.

Met veel blijdschap maakt Seraing de verlengde overeenkomst bekend via haar officiële kanalen. De 21-jarige Dietsch blijft zo een jaartje langer te bewonderen in het Stade du Pairay. Daar maakte hij tot nu toe grote sier. In Eerste Klasse B bouwde hij mee aan de promotie naar het hoogste niveau, waar hij vorig seizoen ook een vaste waarde was in doel.

In 33 van de competitiewedstrijden in de Jupiler Pro League mocht Dietsch zich uitleven. Verdedigend liep het wel niet helemaal van een leien dakje voor de promovendus, dat in totaal liefst 68 tegentreffers moest slikken. Het leek er zelfs op dat die zwakte Seraing haar plekje in de JPL zou kosten, maar in de barragematchen met RWDM trok het alsnog aan het langste eind.

Dietsch mag zich straks dus voor het tweede jaar op rij bewijzen in Eerste Klasse A. Daardoor blijft het wel nog even wachten op zijn debuut bij de hoofdmacht van Metz, waar hij enkel nog maar voor het tweede elftal uitkwam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie