Boskamp niet mals voor bondscoach Martinez: Met zijn slap gelul

Boskamp niet mals voor bondscoach Martinez: "Met zijn slap gelul"

24-06-2022 22:20
27

Roberto Martinez en de Rode Duivels kende geen al te beste interlandperiode. Dat zag ook Johan Boskamp, die Martinez vooral fouten zag maken in zijn communicatie.

Heel wat Duivelse fans hoopten op wat nieuwe namen bij de Rode Duivels, maar zover kwam het niet. "Wat duidelijk is, is dat er weinig nieuw bloed in het team zal komen voor het WK. Hij heeft zijn vaste mannetjes en die laat hij niet vallen", merkte ook Boskamp op bij Het Belang van Limburg.

Martinez kreeg dan ook flink wat kritiek, waar de Spanjaard zelf maar moeilijk mee kon leven. "Daar moet je als trainer boven staan", aldus Boskamp. "De mensen mogen kritiek hebben. Dat hoort bij het voetbal en dat houdt je als coach ook scherp."

Slap gelul
En de Nederlander zag Martinez wel meer fouten maken op zijn communicatie. "Zijn reactie op het grapje van Van Gaal vond ik ook maar slap gelul. Die man heeft blijkbaar evenveel gevoel voor humor als een standbeeld", aldus Boskamp.

En een standbeeld voor Martinez zal er volgens Boskamp ook niet komen. "Een standbeeld? Ik vrees ervoor. Hij heeft het de voorbije zes jaar fantastisch gedaan en een geweldige ploeg gesmeed, maar wereldkampioen worden in Qatar zit er volgens mij niet meer in. Dat had in 2018 in Rusland moeten gebeuren. Nu is het te laat", besluit hij.