Klopp emotioneel: 'Dit is het moeilijkst om te zeggen, maar ik ga je missen'

Klopp emotioneel: 'Dit is het moeilijkst om te zeggen, maar ik ga je missen'

22 juni - 17:45
2

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft op emotionele wijze gereageerd op de transfer van Sadio Mané. De Duitser noemt Mané 'één van de beste Liverpool-spelers ooit' en gaat de aanvaller missen.

De transfer van Mané naar Bayern München werd woensdag officieel. De Senegalees verlaat Liverpool na zes jaar. "Dit is een groot moment", begint Klopp tegenover de clubkanalen van Liverpool. "Eén van de beste Liverpool-spelers ooit vertrekt en we moeten erkennen hoe belangrijk dit is. Hij vertrekt op een moment dat hij een van de beste spelers van de wereld is."

"Maar we moeten niet stilstaan ​​bij wat we nu verliezen, maar vieren wat we hadden", gaat Klopp verder. "De goals die hij maakte, de prijzen die hij won: Sadio is een legende, zeker, maar ook een hedendaags Liverpool-icoon. Vanaf toen hij voor het eerst hier binnenkwam, heeft hij ons beter gemaakt. Om zo goed te zijn voor zo'n langdurige periode en seizoen na seizoen beter te worden, dat is een voorbeeld voor elke speler in de wereld."

Klopp zegt dat hij en de Liverpool-fans de keuze van Mané respecteren. "Als je van Liverpool houdt, moet je van Sadio houden. Daar valt niet over te twisten. Ik weet nog dat ik vorig seizoen de vraag kreeg om Sadio in drie woorden te omschrijven. Ik zei toen dat dit niet mogelijk was. Als ik het toch zou proberen, zou ik meerdere pogingen moeten krijgen: speler van wereldklasse! Een echte clublegende! Een ideaal rolmodel! De perfecte teamgenoot! Een zorgzaam iemand! Maar de drie woorden die vandaag het meest geschikt zijn, zijn ook het moeilijkst om te zeggen: ga je missen!"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie