Eerste schooldag voor Van Bommel bij Antwerp: “Hebben maar weinig tijd”

Eerste schooldag voor Van Bommel bij Antwerp: “Hebben maar weinig tijd”

20-06-2022 21:29

Bij heel wat eersteklassers begon maandag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo ook bij Royal Antwerp FC. Daar stond Mark van Bommel voor het eerst voor de groep. De Nederlander beseft dat hij amper tijd krijgt om een ploeg te kneden.

Vorig seizoen stond Brian Priske voor de groep. Na de doortocht van de Deen, is het nu tijd voor een Nederlander op de Bosuil. "Het is altijd wennen, voor ons en de spelers. Het is wel prettig om terug op het veld te staan. Het is even aftasten. Elkaar leren kennen. Bijvoorbeeld qua taal. We hebben hier Nederlands, Frans, Engels, … Het is wennen, maar dat is vrij normaal”, aldus Van Bommel na zijn eerste werkdag op de kanalen van Antwerp.

Voor Van Bommel voelde het maandag een beetje aan als een eerste schooldag. De eerste testen volgen snel. Antwerp moet snel de Europese wei in en ook de start van de Jupiler Pro League laat niet lang op zich wachten. "We hebben een korte voorbereiding van vier weken. Dan moeten wij er staan. Dan gaat het elke donderdag en zondag los."

Van Bommel wil dus geen seconde verliezen. "Dus daar moeten we ons zo goed mogelijk op voorbereiden en zo snel mogelijk de jongens laten wennen aan ons voetbal. Dat proberen we terug te brengen in elke training. Omdat we maar heel weinig tijd hebben. Alles doen we met een idee."