Witsel na gelijkspel tegen Wales: We hebben de kaarten nog steeds in handen

Witsel na gelijkspel tegen Wales: "We hebben de kaarten nog steeds in handen"

12-06-2022 13:34
6

Tot nog toe is de campagne van de Rode Duivels in de Nations League niet echt een succes geweest. Ook zaterdagavond was het opnieuw geen topprestatie. Een 1-1 gelijkspel in Wales.

Axel Witsel blijft wel hoopvol, hij gelooft sterk dat de Rode Duivels de klus nog kunnen klaren in de Nations League. "We hebben de kaarten nog in handen," klinkt het. Hij beseft wel dat de prestatie niet goed genoeg was. Volgens Witsel viel de ploeg een beetje stil aan het einde van de wedstrijd. 

"Ik denk dat we over het algemeen een goede wedstrijd speelden,” getuigt Witsel. “We waren een beetje slapjes in de laatste 15 minuten zonder dat ze echt gevaarlijk waren.” Een laat doelpunt zorgde ervoor dat de Duivels toch met een domper terug naar huis gingen. “We weten dat de sfeer hier nooit gemakkelijk is, maar we hadden veel zin.” 

Witsel gelooft er wel nog in. “Niets is beslist, we hebben de kaarten nog in handen.” Na drie wedstrijden is het mogelijk dat Witsel dinsdag niet meereist naar Polen. "Ik weet niet of ik zal spelen, maar ik ben beschikbaar voor de coach," zei hij. "In ieder geval, fysiek voel ik me goed.”