Benteke over zijn vlucht naar België: Dat toont hoe voetbal mensen verbindt

Benteke over zijn vlucht naar België: "Dat toont hoe voetbal mensen verbindt"

05-06-2022 17:46

Christian Benteke was een van de vele Belgen die een overstap naar de Premier League maakte. De spits speelt ondertussen bij Crystal Palace, maar moet zich tevreden stellen met een plekje op de bank. Op de website van Palace valt een interview met de spits te lezen.

Christian Benteke werd als kind uit zijn geboorteland in de Democratische Republiek Congo verdreven, hij en zijn familie moesten zich snel aanpassen. Benteke heeft gebruik gemaakt van die aanpassing. De blootstelling aan andere culturen heeft hij in zijn voordeel gebruikt. 

"In het begin was het raar, maar ik heb me snel aangepast,” vertelt Benteke. Voetbal heeft hem geholpen bij die aanpassing. “Dat is hoe voetbal alle verschillende landen en gemeenschappen kan verbinden."

Jaren later speelt Benteke in de Premier League. Ook daar was het aanpassen, maar hij heeft zijn verleden gebruikt om die zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toen Benteke naar Engeland kwam, waren de Belgen nog niet in grote getale aanwezig in de Premier League. "Er is er maar één nodig die de deur opent voor de rest," zei Vieira tijdens een recente persconferentie.