'Twee spelers voldoen niet aan normen van Manchester City en mogen club verlaten'

'Twee spelers voldoen niet aan normen van Manchester City en mogen club verlaten'

01-06-2022 11:16
1

Nathan Aké staat mogelijk voor een vertrek bij Manchester City. De kampioen van Engeland is bereid de Oranje-international deze zomer te verkopen, meldt The Times.

Aké maakte twee jaar geleden voor 45 miljoen euro de overstap van Bournemouth naar Manchester City. Hij werd er twee keer kampioen van Engeland en is een gewaardeerde kracht, maar groeide nooit uit tot basisspeler. Als er deze zomer een goed bod binnenkomt, mag Aké, die nu bij het Nederlands elftal zit, vertrekken.

Dat geldt ook voor Oleksandr Zinchenko. De oud-speler van PSV is de vaste stand-in van uitblinker João Cancelo, maar voldoet volgens Engelse media niet altijd aan de norm die Pep Guardiola stelt. Arsenal, Newcastle United en Everton hebben interesse in Zinchenko.

Omdat Aké en Zinchenko lijken te mogen vertrekken, is de kans groot dat Manchester City na de komst van Erling Haaland ook nog een centrale verdediger en linksback gaat aantrekken. Hoeveel de Nederlander en Oekraïner moeten opleveren, is niet bekend. The Times spreekt van een 'redelijk bod'.