Memphis spreekt duidelijke taal over zijn toekomst bij FC Barcelona

Memphis spreekt duidelijke taal over zijn toekomst bij FC Barcelona

01-06-2022 20:31

Memphis Depay heeft een wisselvallig debuutseizoen bij FC Barcelona achter de rug. De spits kroonde zich met twaalf doelpunten tot clubtopscorer, al spreekt hij van 'een seizoen met allerlei soorten emoties'.

Memphis kreeg onder meer te maken met een trainerswissel en een blessure. Onder Ronald Koeman was de aanvalsleider een vaste kracht, maar dat veranderde bij de komst van Xavi Hernández. "Uit de gratie raakte ik niet. Ik raakte op een heel lullig moment geblesseerd", stelt Memphis in gesprek met de NOS. "Toen ik terugkwam, waren er drie nieuwe aankopen. Het team was aan het winnen."

Hij begrijpt dat Xavi ervoor koos om het elftal intact te houden en nam genoegen met een plek op de reservebank. "Of het een rotperiode is geweest? Tuurlijk. Maar ik heb hard getraind, mijn mond gehouden en laten zien dat ik beter ben", benadrukt hij.

Memphis weet dat hij het verschil kan maken bij Barcelona en heeft dan ook geen vertrekwens. "Het voelt als thuis. Ik kijk ernaar uit om me daar weer te melden." Op de vraag van NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg of hij wil blijven, reageert Memphis kort, maar krachtig. "Ja."