Belangrijke dag voor Dessers en Genk, Feyenoord moet eindelijk knoop doorhakken

Belangrijke dag voor Dessers en Genk, Feyenoord moet eindelijk knoop doorhakken

31-05-2022 08:27
1

Mag KRC Genk dra vier miljoen euro bijschrijven op de rekening? Dat weten de Limburgers dinsdag. Voor Feyenoord is het immers D-day in het dossier van aanvaller Cyriel Dessers.

Toen Feyenoord Dessers huurde van Genk werd een aankoopoptie van vier miljoen euro opgenomen op in het contract. Feyenoord heeft tot en met 31 mei de mogelijkheid om de optie te lichten. In Rotterdam willen ze graag verder met Dessers, maar het is nog altijd niet duidelijk of de aanvaller ook in De Kuip wil blijven. Mogelijk kan hij zijn uitstekende seizoen verzilveren. Licht Feyenoord de optie niet, dan keert Dessers terug naar KRC Genk. In de Cegeka Arena heeft de 27-jarige Nigeriaanse Belg nog een contract tot medio 2024.

Eind augustus was het duidelijk dat Dessers dit seizoen geen kans zou krijgen bij KRC Genk. De aanvaller stapte op het vliegtuig richting Spanje, maar in plaats van te belanden bij Leganes werd zijn bestemming De Kuip. Feyenoord wist de aanvaller te overtuigen en de huurdeal werd meer dan een succes in de roos.

Dessers werd bij Feynoord in het begin vooral gebruikt als supersub. Na een reeks van doelpunten in de slotfase van de partij kreeg Dessers een almaar belangrijkere rol van trainer Arne Slot. Vooral in de UEFA Conference League maakte Dessers indruk. Hij kroonde zich tot de allereerste topschutter van het nieuwe toernooi. In de finale verloor Feyenoord met Dessers in de basis met 1-0 van AS Roma.