FIFA stelt beste elf uit de JPL samen: Butez in doel, Club en Union met z'n tweeën

FIFA stelt beste elf uit de JPL samen: Butez in doel, Club en Union met z'n tweeën

29-05-2022 23:01
19

Nu het Europese clubvoetbal er helemaal op zit, heeft het populaire FIFA 22 nog een mooie uitsmijter in petto. De alombekende videogame van EA Sports heeft een 'Team of the Year' opgesteld voor de Belgische Jupiler Pro League. Daarin vinden we onder meer twee spelers van kampioen Club Brugge terug, twee van revelatie Union Saint-Gilloise en ... amper verdedigers! 

Een echte hofleverancier is er niet voor het fictieve elftal. Kersvers kampioen Club levert met Charles De Ketelaere en Hans Vanaken twee (weinig verrassende) azen af. In het kamp van Union is FIFA voor Gouden Stier Deniz Undav gegaan, evenals mandekker Christian Burgess. Opvallend: ook KRC Genk, dat nochtans een teleurstellende jaargang achter de kiezen heeft, mag twee jongens sturen: Junya Ito en Daniel Muñoz. 

Voor het overige zijn nog vijf enkelingen geselecteerd. Jean Butez (Royal Antwerp FC) moet het doel bewaken, maar dat wordt een vette kluif, aangezien naast de eerder genoemde Burgess en Muñoz enkel in de persoon van Sergio Gomez (RSC Anderlecht) nog een verdediger is opgeroepen, al is de Spanjaard natuurlijk een halve winger. Vinicius Souza van KV Mechelen moet het evenwicht op het middenveld bewaken, in dienst van ook nog Xavier Mercier (OH Leuven) en Faïz Selemani (KV Kortrijk).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie