Kompany hint naar verlengd verblijf: Nu al goesting om hun progressie te zien

Kompany hint naar verlengd verblijf: "Nu al goesting om hun progressie te zien"

22 May - 23:25 Laatste update: 22 May - 23:25
28

In zijn derde seizoen na zijn grote terugkeer bij RSC Anderlecht is Vincent Kompany als derde geëindigd in de Jupiler Pro League. Dat is het beste resultaat over die periode heen, al reikten de ambities hier en daar misschien nog net iets verder. Het doet dan ook enkele twijfels rijzen over zijn persoonlijke toekomst als trainer bij Anderlecht. 

Na afloop van de partij tegen Club Brugge (1-1) nam Kompany de tijd om wat dieper in te gaan op zijn plannen. Eerst en vooral benadrukte hij dat hij plezier heeft gevonnden tijdens het net afgelopen seizoen. "Ik heb nu al goesting om de progressie van deze ploeg te zien, om te kijken waar ze kan eindigen", lijkt de Brusselaar toch aan te sturen op een verlengd verblijf bij RTBF.

Bovendien ligt Kompany gewoon nog vast in het Lotto Park. "Ik heb nog een contract voor twee jaar", merkt hij op. Uiteraard biedt dat in de voetbalwereld geen garanties. "Elk jaar is er op het einde van het seizoen een gesprek waar we de doelstellingen bepalen. Vooruitgaan, dat is het enige wat telt voor de club." Zo zou Kompany, als hij aan boord blijft, een prioriteit willen maken van kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League.

De voorbije weken waaide vanuit Engeland over dat Burnley FC in Kompany haar gedroomde hoofdcoach ziet. Of die interesse zijn toekomst een andere wending geeft, valt moeilijk te zeggen. Allereerst gaat Kompany in gesprek met het Anderlecht-bestuur. "Samen zullen we het antwoord vinden", houdt hij de kerk in het midden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie