Viertal mag FC Barcelona verlaten: Belangrijk om eerlijk te zijn

Viertal mag FC Barcelona verlaten: "Belangrijk om eerlijk te zijn"

21 May - 14:45
1

Samuel Umtiti, Óscar Mingueza, Riqui Puig en Martin Braithwaite mogen FC Barcelona deze zomer verlaten. Het viertal past niet langer meer in de plannen van trainer Xavi. 

Xavi bevestigde zaterdag op de persconferentie voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Villarreal, dat meerdere spelers mogen vertrekken. Het gaat in elk geval om Umtiti (28), Mingueza (23), Puig (22) en Braithwaite (30). Het viertal heeft in een gesprek te horen gekregen dat Barça hen wil verkopen, omdat ze geen deel uitmaken van Xavi's plannen.

"Het klopt, ik ga met deze spelers gesproken. En er zijn er meer", liet Xavi weten. "Daarom ben ik hier, om beslissingen te nemen. Door ze op tijd in te lichten, krijgen deze spelers de tijd om een oplossing te vinden. Het is belangrijk om eerlijk te zijn."

Spaanse media schrijven dat Umtiti, Mingueza, Puig en Braithwaite hun Barça-lot accepteren en Xavi hebben bedankt voor het afgelopen jaar. Het viertal heeft een doorlopend contract, waardoor geïnteresseerde clubs deze zomer een transfersom op tafel moeten leggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie