'Kaya staat in de basis bij Mechelen tijdens zijn laatste profwedstrijd'

'Kaya staat in de basis bij Mechelen tijdens zijn laatste profwedstrijd'

20 May - 14:14
1

KV Mechelen neemt morgenavond in de thuismatch tegen KRC Genk afscheid van een aantal sterkhouders. Wouter Vrancken, Vinicius Souza, maar ook Onur Kaya hangen hun schoenen aan de haak. De laatstgenoemde is nu al zeker van een basisplek. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De 36-jarige middenvelder, die zijn opleiding genoot bij RSC Anderlecht en Vitesse in Nederland, gaat na 17 jaar in het profvoetbal met pensioen. In 2005 begon zijn avontuur met een debuut in de Nederland. Hij speelde 78 wedstrijden en scoorde acht doelpunten in de Nederlandse competitie. 

In 2010 besloot hij terug te keren naar België en tekende hij bij Charleroi FC. Hij speelde 104 wedstrijden voor de Zebra's en scoorde tien doelpunten. Jaren later begon hij aan zijn laatste hoofdstuk bij KV Mechelen. In 2018 bereikt hij het einde van zijn contract en krijgt hij een zeer goed aanbod van Mechelen, dat net gedegradeerd was naar D2. Kaya komt bij de club en beleeft een boerenjaar. Hij wint het kampioenschap en zelf de Beker van België.

Hij zet zaterdagavond dus een punt achter zijn carrière. Hij krijgt hoe dan ook een gepast afscheid want zoals eerder vermeld mag de middenvelder in de basis starten. Een applausvervanging gegarandeerd. Hij zal afklokken op 455 wedstrijden in een rijk gevulde carrière.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie