Schreuder verdedigt keuzes: Ik heb aangepast omdat ik weet hoe goed Union is

Schreuder verdedigt keuzes: "Ik heb aangepast omdat ik weet hoe goed Union is"

16-05-2022 23:23
10

Club Brugge, en niet Union Saint-Gilloise, heeft zich tot landskampioen van het seizoen 2021-2022 in de Jupiler Pro League gekroond. Vooral in de onderlinge Play-Off-duels maakte Blauw-Zwart het verschil, door twee keer aan het langste eind te trekken. Nochtans blonken de troepen van Alfred Schreuder daar zeker niet uit. De trainer verdedigt zijn keuzes in Extra Time.

Eerst en vooral had de Nederlander, die straks aan de bak gaat bij Ajax, lovende woorden veil voor de tegenstander. "Union heeft gewoon een fantastisch seizoen gespeeld", klinkt het. In die mate zelfs dat Schreuder zijn tactiek wijzigde in de onderlinge wedstrijden met de Brusselaars. "Zij hadden verder in de Play-Offs ook geen problemen. Als Mats Rits niet geblesseerd was geraakt, hadden wij ons ook niet aangepast. Ik heb aangepast omdat ik weet hoe goed Union is. Daar ben je trainer voor. Ik kan er niets aan doen dat andere ploegen dat niet doen. Je past je aan om er zelf beter van te worden", legt de Club-coach uit.

In het Dudenpark opteerde Schreuder voor Eder Balanta en Denis Odoi voor de defensie, én offerde hij Charles De Ketelaere op door als linksmidden achter Bart Nieuwkoop aan te hollen. "Ik paste me aan omdat Union, een hele goede ploeg, tegen ons op de counter ging spelen. Wij wisten dat ze gingen inzakken en met twee spitsen druk zetten, zodat wij de drie tegen twee moesten uitspelen. Als je dan met één zes speelt en twee middenvelders voor de bal, dan loop je in het mes. Daar zijn ze mega goed in!", argumenteert Schreuder.

Bovendien hield hij nog enkele interessante data achter de hand. "Als je aan de statistieken ziet dat wij in het laatste half uur fysiek beter zijn dan Union, dan moet je dat doen. Onze bank is daar wel beslissend in geweest", verwijst hij onder meer naar de invalbeurt van Andreas Skov Olsen. "Na die penalty (de gemiste van Dante Vanzeir, nvdr.) hebben we het laken naar ons toe getrokken. Over twee wedstrijden waren zij misschien voetballend wel wat beter, maar wij zijn daar slim mee om gegaan", besluit Schreuder.