Kompany weet nog niet of Anderlecht erehaag zal vormen: Hypocrisie vermijden

Kompany weet nog niet of Anderlecht erehaag zal vormen: "Hypocrisie vermijden"

15-05-2022 23:46
49

Ondanks een seizoen met heel wat beterschap sluit RSC Anderlecht de Jupiler Pro League komend weekend toch met een ontgoocheld gevoel af. Niet alleen moet het zelf vrede nemen met de derde stek, bovendien kroonde grote rivaal Club Brugge zich nu al voor de derde keer op rij tot landskampioen. Of Anderlecht op Jan Breydel een erehaag zal vormen, weet Vincent Kompany nog niet zo goed.

De trainer kreeg de vraag voorgeschoteld na de 0-2-nederlaag tegen Union Saint-Gilloise en viel behoorlijk uit de lucht. "Eerlijk waar, daar heb ik nog niet echt over nagedacht", liet Kompany verstaan bij RTBFNormaal is het traditie en een teken van sportiviteit dat de gekroonde kampioen een erehaag krijgt van haar eerstvolgende tegenstander. In La Liga weigerde Atlético Madrid dat onlangs echter te doen voor stadsgenoot Real.

Ook Kompany staat niet meteen te springen voor het idee. "Ik wil doen wat goed voelt voor onze supporters en vermijden om hypocriet te zijn. Wat onze fans willen, dat is wat ik zal doen. En niets anders", maakt Kompany zijn eigen aanhang ongetwijfeld gelukkig. De vraag is dus of de Brusselaars het aan kunnen om Club zoveel eer te bewijzen komende zondag.