Antwerp zal zich smijten: Sympathie voor Union is pak groter dan die voor Club

Antwerp zal zich smijten: "Sympathie voor Union is pak groter dan die voor Club"

14 mei - 10:18 Laatste update: 10:34
Jupiler Pro League 47 Reacties

Club Brugge kan zich zondag voor de derde keer op rij tot Belgisch landskampioen kronen. Het kan daarvoor rekenen op een misstap van Union Saint-Gilloise, maar uiteraard zullen de West-Vlamingen het klusje liefst zelf proberen klaren. Uitgerekend op het veld van rivaal Royal Antwerp FC kan het titelfeest losbarsten. Daar wil de thuisploeg echter koste wat het kost een stokje voor steken.

Volgens Dominik Van Landeghem, woordvoerder van de Antwerpse supportersfederatie, zal The Great Old alles uit de kast halen om Club de loef af te steken, hoewel het zelf eigenlijk om niets meer speelt. Antwerp eindigt immers al zeker als vierde. "Wij willen absoluut voorkomen dat Club Brugge kampioen speelt op ons veld. Ik verwacht een kolkend Bosuilstadion", verzekert Van Landeghem bij Sporza.

Sinds de terugkeer roept Club Brugge, naast K. Beerschot V.A., de grootste aversie op bij Antwerp. "Het leeft echt wel hard", verduidelijkt Van Landeghem. "Elke match tussen Antwerp en Brugge is speciaal. Mannen als De Laet en Haroun begrijpen ook de waarde van die wedstrijd en zullen het belang ervan zeker ook inprenten bij de andere spelers."

Laat het duidelijk zijn: als het van Antwerp afhangt, gaat de titel alsnog naar Union, en niet voor de derde keer in drie jaar tijd richting Jan Breydel. "De sympathie voor Union is een pak groter dan die voor Brugge", vat Van Landeghem het samen. In de reguliere competitie gaf The Great Old alvast het goede voorbeeld. Toen hield het Club op een 1-1-gelijkspel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie