Anderlecht in de wolken met de terugkeer van Gilet: “De perfecte match”

Anderlecht in de wolken met de terugkeer van Gilet: “De perfecte match”

RSC Anderlecht haalde Guillaume Gillet terug naar Brussel. De 38-jarige verdediger krijgt volgend seizoen geen plaats in de A-kern, maar zal wel de beloften van paars-wit gaan helpen in 1B. Bij Anderlecht zijn ze maar wat blij met de rentree van de routinier.

Met Anderlecht veroverde Gillet vier Belgische landstitel en won hij één keer de Beker van België en de Belgische Supercup. Die tijden zullen voor de speler niet terugkomen. In Brussel wordt hij immers nu een mentor van de volgende generatie. De beloften van Anderlecht dwongen dit seizoen promotie naar 1B af en volgend jaar mogen er twee ouderen spelers de jonkies helpen. Gillet zal er eentje van zijn. "Een perfecte match", noemt CEO Peter Verbeke de combinatie van Gillet bij de jongeren.

Op zijn 38e wilde Gillet zijn voetbalschoenen nog niet aan de haak hangen. Hij had drie aanbiedingen, maar koos om terug te keren naar Anderlecht. "Ik ben blij dat iemand als Guillaume is ingegaan op ons aanbod om onze U23 de nodige métier bij te brengen op het veld. Zijn ervaring zal onze competitiviteit verhogen en hij kan helpen om de ontwikkeling van onze jonge talenten te versnellen", aldus nog Verbeke.

Bij de U23 van Anderlecht tekende Gillet een contract van één jaar. De kans is groot dat Gillet daarna binnen de club een nieuwe rol krijgt, mogelijk als trainer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie