Mulder haalt Schreuder-voorbeeld aan: 'Zo had hij briljante dingetjes'

Mulder haalt Schreuder-voorbeeld aan: 'Zo had hij briljante dingetjes'

14 mei - 08:00 Laatste update: 08:36
Eredivisie 0 Reacties

Youri Mulder roemt Alfred Schreuder van Club Brugge om zijn inhoudelijke kennis van het voetbal en zijn omgang met de spelers. De oud-spits was bij FC Twente de assistent van de nieuwe trainer van Ajax.

"Tactisch is hij top en kun je hem heel weinig wijsmaken", stelt Mulder in gesprek met het Algemeen Dagblad. De voormalig international ziet nog een andere kracht van de 49-jarige oefenmeester. "Op een leuke manier brengt hij het plezier er heel snel in. Met leuke oefenstof, maar ook door spelers vertrouwen te geven en groot te maken."

Mulder haalt in het AD een voorbeeld aan van de manier waarop Schreuder een middenvelder van tips voorzag die moeite had om zich vrij te lopen. Zoek de scheidsrechter maar op. Die loopt ook altijd in de vrije ruimtes. "Zo had hij briljante dingetjes. Alfred is een warm persoon en spreekt de taal van de spelers, waardoor ze zich heel snel op hun gemak voelen bij hem."

Schreuder hoopt zich met Club Brugge te kronen tot kampioen van België. Zondag kan Blauw-Zwart de klus klaren tegen Royal Antwerp FC. Komende zomer neemt de Nederlander in Amsterdam het stokje over van Erik ten Hag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie