Hoe bloemtjes in de tuin leiden tot een hattrick met de linker van De Bruyne

Hoe bloemtjes in de tuin leiden tot een hattrick met de linker van De Bruyne

13-05-2022 14:03

Woensdag nam Manchester City drie belangrijke punten mee naar huis. Ze wonnen met 1-5 op het veld van Wolverhampton Wanderers. Het bezoek aan Wolves werd vooraf als een mogelijke valkuil werd gezien, maar Kevin De Bruyne maakte dit eigenhandig onschadelijk.

Het was woensdag opnieuw de grote De Bruyne-show. De Rode Duivel scoorde maar liefst vier doelpunten. Opvallend was wel dat de Rode Duivel drie van de vier doelpunten met zijn linkervoet scoorde.   

Een van zijn rechtervoet en drie met zijn linkervoet, zijn "zwakke voet". Maar kunnen we echt van een zwakke voet spreken als met zo’n perfecte techniek? Het is duidelijk dat De Bruyne weer eens heeft bewezen hoe compleet hij is. Een geheim wapen waarmee hij ongelooflijk onvoorspelbaar kan zijn.

Met talent alleen, geraak je er niet. Dat bewijst De Bruyne nog maar eens. In een interview vertelde De Bruyne hoe hij zijn linkervoet dusdanig heeft ontwikkelt dat hij er een hattrick mee kan scoren. "Toen ik jong was en met mijn vrienden in de tuin voetbalde, waren er twee kleine doeltjes. Maar ik kon alleen van rechts schieten," verklaarde hij. "Ik mocht niet meer van rechts te schieten omdat ik alle bloemen in de tuin doodde.”